Napraforgó Kineziológus Stúdió

út Valódi Önmagunkhoz

kineziológia - stresszoldás - képességfejlesztés

Holisztikus szemlélet

Mandala A holisztikus szemlélet a gyógyításban azt jelenti, hogy az emberre a maga teljességében, test-lélek-szellem egységeként tekintünk. Ha minden szinten harmónia van, akkor egyensúlyban vagyunk, testünk egészséges, lelkiállapotunkat a belső béke jellemzi és problémáinkat megoldandó feladatoknak tekintjük.

Mindez tökéletesen benne van ebben a szép magyar szóban: egész-ség. A test vagy egyes testrészek, szervek betegsége nem következhet be az egész megbetegedése nélkül. A tünetek az egyensúly megbomlását jelzik, melyek elhárításával a betegség nem szűnik meg. Az egészség visszaállításához az egész embert kell gyógyítani. A holisztikus szemléletű gyógymódok - ide tartozik a kineziológia is - erre a teljességre törekszenek.

A kineziológia ebben az értelemben tehát egy holisztikus szemléletű megközelítési mód, egyfajta egészségfejlesztő terápia. Mivel a módszer manuális izomteszteléssel kapott információkkal dolgozik, a "mindenekelőtt nem ártani" elvét biztonsággal képes betartani. Fontos célkitűzése az emberi testben fellelhető gyógyító erők támogatása. Azt tartja szem előtt, hogy a tünetek csupán a test gyógyító törekvéseinek kifejezései, a tünetek megszüntetése helyett a valódi ok feltárása a cél.  Az okok lehetnek fizikai, érzelmi, mentális, lelki szinteken. Hangsúlyt fektet arra is, hogy a beteg egész személyét kezelni kell, nem csupán az adott beteg testrészt vagy szervet. A módszerben rejlő további lehetőségként még fontos megemlíteni, hogy a betegség állapotában is segítséget nyújthat azzal, hogy pozitív érzelmi beállítottság létrehozásával a beteg jóllétének szintjét növeli.

A kineziológusok munkájuk során arra bátorítják és motiválják az embereket, hogy vállaljanak felelősséget saját egészségükért. Felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára, az embereket olyan életmód, illetve érzelmi és gondolati minták kialakítására ösztönzik, amelyek az egészséget támogatják és a betegséget megelőzik. Ezzel egyfajta egészségnevelő, tanító, felvilágosító szerepet is betöltenek.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a kineziológia mint módszer a betegségek megelőzésében, illetve már fennálló betegségek, életvezetésbeli nehézségek esetén az okok feltárásában komoly támogatást nyújthat, az ebben rejlő lehetőségeket érdemes kiaknázni és minél szélesebb körben igénybevenni.

Miben segíthet a kineziológia?

Nyitó oldal | Kineziológia | Bach virágterápia | AFT Erőtér Technika | Magamról | Kapcsolat | Partneroldalak

© Napraforgó Kineziológus Stúdió - kineziológia - stresszoldás - képességfejlesztés
e-mail: